Over Carré college

Het Carré College staat open voor leerlingen afkomstig uit alle culturen. Deze diversiteit draagt ertoe bij dat wij 'respect voor elkaar' en voor elkaars denkwijze hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen zich individueel kunnen ontwikkelen. Hierbij gaan we uit van wat de leerlingen op school en later in de maatschappij het meest nodig hebben; zelfvertrouwen, respect en sociale vaardigheden scoren daarbij hoog.

Ook van belang is het vermogen om constructief mee te bouwen aan een maatschappij, waarin mensen kennis van elkaar en elkaars achtergrond hebben en zonder angst met elkaar leven en werken. Met recht mogen wij spreken van een school met een veilige omgeving voor alle leerlingen.

  • Scholenmarkt
    Weet jij al wat je wilt worden? Sommige leerlingen kunnen die vraag zo beantwoorden. Andere leerlingen hebben nog geen idee. En toch moeten klas 3 en 4 een schoolkeuze gaan maken. Daarom hebben we een scholenmarkt georganiseerd....
  • Burgemeester Aboutaleb op bezoek
    De heftige gebeurtenissen in Parijs hebben niemand onberoerd gelaten. Burgemeester Aboutaleb en wethouder van onderwijs Hugo de Jonge zijn op bezoek geweest om in gesprek te gaan met de leerlingen over dit onderwerp.
  • Officiële aftrap van de sCoolstore
    We hebben een eigen winkel! Onder de naam sCoolstore runnen onze leerlingen een eigen kringloopwinkel. Freestyle voetballer Soufiane Touzani heeft met een echte aftrap de winkel geopend.